Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > la vaga segueix endavant. el govern no fa prou per a evitar-ho.

la vaga segueix endavant. el govern no fa prou per a evitar-ho.

Aquesta setmana hem estat testimonis de la dificultat que mostra el govern per complir els seus compromisos.

En primer lloc a la reunió celebrada dilluns a la tarda per intentar acostar posicions per evitar la vaga del pròxim 12 de desembre.

Després de la proposta inacceptable que va presentar-nos el 31 d’octubre, amb una proposta que ens duia fins al 2026, continua sense oferir una solució assumible.

En 4 hores de reunió amb el Comitè de Vaga, el Govern no va ser capaç de presentar una oferta de recuperació del conjunt de les pagues. L’únic avenç va ser incrementar la recuperació el 2019 a un 25% de la paga del 2013, en lloc del 10% ofert el 31 d’octubre.

Com podeu entendre, aquesta proposta no pot aturar una convocatòria de vaga. La nostra línia vermella mai serà el ridícul retorn d’una hora no lectiva. La solució depèn d’assumir la seva responsabilitat en el retorn de les nostres pagues i el compromís de tractar tots els punts reivindicats en un futur pròxim.

No només és el retorn de les pagues el que ens mou, la nostra preocupació va més enllà. El deteriorament dels serveis públics deguts a la manca d’inversió fa que la UGT temi una fallida d’aquests. La no contractació de nou personal posa en risc multitud de serveis, des de presons, passant per mossos, sanitat o educació.

Els compromisos signats s’han de complir. Com a sindicat entenem les pressions a què pot estar sent sotmès el govern però no és menys cert que quan adoptes un compromís l’has de complir.

Sense paraula no hi ha govern.

Ahir a la sessió de compareixença del conseller Puigneró vam ser testimonis de la manca de voluntat política. Va presentar fets confusos i fins i tot falsos. Va renegar del compromís fet pel govern anterior en el sentit del retorn del 10% de la paga aquest any. Tot plegat va ser un insult monumental a la intel·ligència dels presents. 

Amb actituds com aquesta és impossible evitar no només aquesta vaga sinó les que vindran.

I ara és el moment dels treballadors i treballadores dels sectors públics i concertats. Hem d’aturar el país per fer que es mogui. Només amb la nostra força podrem salvar-lo del col·lapse. 

El dia 12 tothom a la vaga. Hem de demostrar que hi som i som vius.

Top