Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > El Govern de la Generalitat continua negant-se a negociar els fons addicionals.

El Govern de la Generalitat continua negant-se a negociar els fons addicionals.

El Govern va defensar el divendres 13 la mateixa proposta que ja havia publicat al portal ATRI, la mateixa sobre la que no van detallar que afectava a uns 3.000 treballadors dels més de 160.000 totals, la mateixa de la que no van explicar què són els problemes estructurals de fa molt temps i que no han volgut solucionar fins ara, amb fons addicionals aprovats a la Mesa de Negociació estatal.

El Govern pretén a través d’uns Fons Addicionals aprovats en el si de la Mesa de Negociació Estatal, solucionar problemes endèmics que arrossega com a conseqüència de la seva manca de capacitat de gestió en matèria de personal i la seva incapacitat per elaborar un pressupostos que comptin amb la majoria parlamentària necessària per ser aprovats pel Parlament de Catalunya.

La nostra proposta -idèntica a la de l’any passat i que, molt o poc, retribueix a tots els empleats i empleades- ni tant sols s’han molestat a rebutjar-la.

Continua sent notícia la manca de voluntat negociadora i de respecte i educació pels interlocutors, les seves organitzacions i el personal al qual representen. Prova d’això és que la informació de la propera Mesa ens va arribar pels mitjans de comunicació i no en una convocatòria formal.

Els representants del Govern han manifestat que en el cas de no arribar a cap acord aquest proper divendres a la Mesa de Negociació, la Secretaria General de Funció Pública traslladarà aquesta qüestió perquè sigui el Consell Executiu del Govern de la Generalitat qui decideixi la distribució que cregui més adient.

Malgrat tot això la UGT de Catalunya, tal i com sempre hem fet, mantindrem la porta oberta a la negociació, la voluntat d’assolir acords i l’esperit de consens per tal d’assolir el nostre objectiu, que no és altre que la millora i la defensa dels drets dels treballadors i treballadores, i en aquest cas de les empleades públiques i concertades de la Generalitat de Catalunya.

Recordem que a l’acord de retribucions de l’any 2019 signat el 8 de gener per la UGT i Comissions amb el Govern de la Generalitat preveia l’increment addicional d’un 0,25% de la massa salarial, restant pendent negociar la seva distribució.

UGT hem proposat el mateix repartiment que vam fer l’any passat, lineal entre tots els treballadors i treballadores afectats. Aquest tipus de repartiment ens fa ser conseqüents amb la nostra voluntat de recuperar el poder adquisitiu perdut durant la crisi, encara no recuperat i per evitar que la diferència salarial creixent entre treballadors de l’Administració.

Top