Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > BOE de 27 de març de noves mesures en la crisi del Covid-19

BOE de 27 de març de noves mesures en la crisi del Covid-19

Podeu llegir-lo en aquest enllaç:

 

Boe de 27 de març de mesures complementàries.

 

Resumint, el Reial decret llei 9/2020, de 27 de març, pel qual s’adopten mesures complementàries, en l’àmbit laboral, per a pal·liar els efectes derivats del COVID-19  inclou entre altres mesures:

– Manteniment d’activitat de centres sanitaris i centres d’atenció a persones majors. …persones dependents o persones amb discapacitat.

– Garantir l’aplicació efectiva dels serveis que resulten essencials ….els centres socials de majors, persones dependents o persones amb discapacitat, com a residències i centres de dia, ja siguin de titularitat pública o privada, o qualsevol que sigui el seu règim de gestió, que determinin el Ministeri de Sanitat o el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, com a serveis essencials, no puguin tramitar ERTE.

– La força major i les causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció no es podran entendre com a justificatives de l’extinció del contracte de treball ni d’acomiadament.

-Procediment per a agilitar la tramitació i abonament de prestacions per desocupació.

-Interrupció del còmput de la durada màxima dels contractes temporals. inclosos els formatius, de relleu i d’interinitat.

-Règim sancionador i reintegrament de prestacions indegudes.

-Limitació a l’aplicació als expedients de regulació d’ocupació.

 

 

Top