Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Un cop més, ajornada la reunió amb el Departament sobre la renovació del currículum de la F.P.

Un cop més, ajornada la reunió amb el Departament sobre la renovació del currículum de la F.P.

La UGT de Catalunya davant de la situació excepcional que estem patint pel COVID-19 pel que fa a la reforma del Currículum d’FP:

 

1- Creiem en una reforma curricular que millori els plans de formació de l’alumnat d’FP, adaptant-los a la nova realitat laboral que actualment es necessita i millorant les seves competències professionals.Però per a la UGT qualsevol reforma sempre ha de ser consensuada i treballada de forma conjunta amb el professorat i els seus representats legítims.

 

2- La UGT mai ha estat un sindicat immobilista, estem a favor dels canvis, però sempre consensuats.

 

3-  Aquesta reforma s’hauria d’implantar a través de plans pilots en centres que voluntàriament s’hi vulguin adherir. No pot ser una imposició del Departament d’Educació. Per a la seva implantació es requereixen canvis importants en l’organització dels centres, tant d’espais com de redistribució d’horaris, assignatures als docents, i la comunitat educativa ha d’estar preparada per a aquests canvis.

 

4- La disminució d’hores de Mòduls professionals o UFS no ha de suposar en cap cas la disminució de dotació de professorat als cicles formatius, ni en el primer any d’aplicació ni en un futur. S’han d’incrementar els desdoblaments i consolidar aquestes hores per reduir les ràtios a l’aula. Això ha de ser un compromísper part del’administració que s’ha de garantir i posar per escrit.

 

I per últim, i no menys important:

 

5- Hem de tenir en compte també que, en aquests moments d’estat d’alarma pel COVID-19, hem estat treballant de forma telemàtica durant part del segon trimestre, i la totalitat del tercer trimestre, amb les dificultats que tot això comporta.

 

6- Haurem de tancar el curs 2019-2020 de manera excepcional i planificar el curs 2020-2021 amb complicades mesures de seguretat, establint procediments de treball en les aules, tallers i laboratoris, reorganitzant espais i desdoblant els grups, així com contemplant la possibilitat d’un nou confinament en qualsevol moment.

 

7- El Departament ha de resoldre satisfactòriament el problema de les substitucions en l’FP. L’actualització de les llistes incorporant els nous substituts ho solucionaria parcialment.

 

8- Per tot això entenem que, a hores d’ara, la implantació de la reforma del nou currículum d’FP no disposa actualment de les millors condicions per a tirar-ho endavant.

 

9- Instem al Departament d’Educació a posposar la implantació del nou currículum d’ FP en el marc d’unes condicions més favorables, perquè aquesta reforma pugui donar-se amb totes les garanties d’èxit.

 

 

Top