Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Concentració per exigir el desplegament del decret d’inclusiva.

Concentració per exigir el desplegament del decret d’inclusiva.

Des de la UGT donem el nostre suport al següent comunicat de famílies i fem una crida a participar en la concentració convocada el dia 10 d’octubre a les 11h davant el Departament d’Educació a Via Augusta. 

Exigim el desplegament del decret d’Inclusiva amb el pressupost, els recursos i la planificació necessàries per garantir el dret a una veritable inclusió educativa que no deixi enrere cap l’alumne.

És un clam de famílies, professionals, organitzacions, de tota la comunitat educativa que no pot esperar més.

Comunicat

El proper dimarts 10 d’octubre hem convocat una concentració davant del Departament d’Educació (Via Augusta, 202-226).

Convoquem als mitjans de comunicació a les 11:00h. per visibilitzar el malestar creixent entre les famílies que veuen com es vulnera el dret de les nostres filles i fills a rebre una educació de qualitat.

Davant la inacció dels successius governs a l’hora de desplegar el Decret d’Escola Inclusiva aprovat el 17 d’octubre de 2017, diverses famílies hem decidit mobilitzar-nos. El Departament d’Educació no vetlla perquè els centres educatius disposin dels recursos necessaris per atendre la diversitat, així com de formació a tots els centres i professionals, a fi de garantir l’equitat i la igualtat d’oportunitats.

Cansades d’haver de lluitar constantment per garantir el dret a l’educació de les nostres filles i fills, exigim a la MHC Anna Simó Castelló el desplegament del Decret 150/2017, amb una dotació pressupostària que garanteixi, sense mitges tintes, l’atenció de l’alumnat en el marc d’un sistema educatiu inclusiu. Les nostres filles i fills estan escolaritzats, en centres ordinaris o especials, i no obstant això, el seu dret a rebre una educació de qualitat, en qualsevol àmbit, es veu sistemàticament vulnerat.

És per tot això que demanem:

• El compliment de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat pel que fa a l’educació (article 24). No vulnerar aquest dret implica no negar a cap infant els recursos públics que necessita per a la seva educació.

• El compliment de la Llei d’Educació de Catalunya 12/2009, de 25 de juliol, que assenyala que s’ha de destinar el 6% del PIB a l’educació.

• Un pla d’acció urgent, amb dotació econòmica, sobre el desplegament del decret d’escola Inclusiva, a fi que es garanteixi la participació de tot l’alumnat en condicions d’equitat i igualtat d’oportunitats durant l’horari lectiu i no lectiu al centre educatiu (menjador, sortides, colònies, lleure).

• La internalització de les vetlladores per posar fi a la precarització i en molts casos fragmentació entre diversos centres educatius.

El govern de Catalunya no pot continuar deixant enrere als més vulnerables i permetre la seva segregació.

Famílies, professionals i entitats de Catalunya, us animem a que participeu en aquesta concentració, aportant els vostres cartells per exigir el desplegament del decret d’escola inclusiva.

Nosaltres som famílies que ens mobilitzem per una educació inclusiva real ja.

Ens podeu trobar a @petemviaaugusta (Twitter)

Totes les entitats que apareixen a la imatge han mostrat el seu suport a aquesta convocatòria: “

Top