Estàs aqui
Inici > ACTUALITAT > Detectades irregularitats en els ERTO presentats pel grup SIFU

Detectades irregularitats en els ERTO presentats pel grup SIFU

Com moltes altres empreses en aquesta crisi provocada per la Covid-19, el GRUP SIFU (Centre especial de Treball) ha aplicat  un  ERTO a una gran part dels seus treballadors a causa de l’afectació de serveis  i el cessament d’activitats.
Des de que es va decretar l’estat d’alarma, Sifu ha presentat fins a  tres ERTOS, l’últim el passat dia 6 d’abril.

Ja des del primer ERTO presentat, el Comitè d’Empresa va detectar diverses irregularitats i les va posar en coneixement de l’empresa. Algunes de les irregularitats s’han tornat a repetir en els dos ERTOS posteriors que havien d’esmenar les irregularitats anteriors detectades.

La impossibilitat que hi ha d’arribar a tota la plantilla afectada donada la mala informació rebuda per part de l’empresa fa difícil el seguiment de tots els casos.

Aquestes són les irregularitats detectades fins al moment:

1- El primer ERTO es va presentar amb data 15 de març incloent treballadors i treballadores que havien estat treballant fins al dia 21, telemàticament o presencial. Es va esmenar i pagar la primera setmana de feina.

2- En dues ocasions, van ser afegits membres de la RLT (comitè) en els ERTOS. Després de la intervenció del Comitè també es va solucionar.

3- Arriben abans les cartes d’avís d’un ERTO al treballador/a que al comitè. Havent reiterat en diverses ocasions per escrit a l’empresa, la mala praxi en les comunicacions.

4- S’inclou personal de IT (baixes) en l’ERTO, fins i tot estant el centre de treball on presten servei en funcionament.També hi ha hagut  treballadors que han sofert pressió per part de l’empresa perquè agafessin la baixa mèdica per a després incloure’ls en un ERTO.

5- S’inclou serveis de l’administració pública, quan la mateixa administració ha indicat, que no farà un cessament dels pagaments i per tant no cal incloure els treballadors d’aquests serveis en cap ERTO.  Aquesta manera de fer ha estat reiterada per part de l’empresa i sempre s’ha denunciat per part del Comitè d’Empresa. Després de la intervenció del Comitè es va solucionar.

6- L’empresa ha comunicat als supervisors un ERTO amb una reducció de la seva jornada del 25%, sent aquest un personal fonamental en el suport per a qualsevol incidència que pogués haver entre els treballadors que continuen realitzant serveis de 24 hores. En un estat d’alarma no s’hauria de quedar cap company/a sense atenció ni cobertura. Ja s’ha demanat a l’empresa que ho esmeni i estem pendents de resposta.

Per part del Comitè s’ha instat a l’empresa que millori la transmissió d’informació i documentació per a evitar un perjudici als treballadors/es.  Igualment tornem a sol·licitar, com en moltes altres ocasions, una bona col·laboració entre totes dues parts (comitè/empresa), per a poder afrontar aquesta difícil i problemàtica situació.

 

 

DES DELS COMITÈS  SIFU-EPID, LES PERSONES QUE HI FORMEM PART,  ENS VAM POSAR DES DEL PRIMER MINUT A DISPOSICIÓ DE TOTS ELS TREBALLADORS PER A RESOLDRE DUBTES I VETLLAR PELS INTERESSOS DELS NOSTRES COMPANYS.
 
 
Top